• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Zagrebčani ponovno odščipnili točko našim članom

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

 

Rumeno-črno obarvana zadnja sobota lanskoletnega leta je fante lepo pospremila v novo leto. Le nekaj večerov kasneje, v upanju da so se fantje od novoletne noči že spočili, smo se zopet zbrali v zaloški ledeni dvorani. Ponoven dvoboj v IHL prvenstvu nam je tokrat pripeljal še enega nasprotnika iz Zagreba, tokrat ekipo KHL Zagreb.


HK SLAVIJA JUNIOR: KHL Zagreb 5:4 (0:3,4:0,0:1,1:0)

Izkušeni gostje so takoj prevzeli pobudo in našim v obrambi povzročali nemalo težav. Do konca prve tretjine so naši med serijo izključitev nasprotniku kar trikrat dovolili da je ta prišel do zadetka in sicer v 6., v 15. in v 19. minuti. 
V drugi tretjini so domači stopili na led s popolnoma drugačnim pristopom V tem delu je bilo na ledu videti le črno-rumene igralce, kateri so vršili konstantni pritisk na Zagrebčane in že po prvih 30 sekundah te tretjine je Nik Humar, po podaji Andraža Zibelnika in Andraža Čampe, pokazal da so se z fanti v garderobi odločili, da bodo prikazali drugačen obraz.. Naslednji zadetek je sledil v 25. minuti, podajalca sta bila Nik Sitar in Lovro Lapornik, strelec pa je bil naš branilec Andraž Kompolšek, za znižanje na 2:3. V 29. minuti je za izenačenje rezultat povišal Andraž Čampa. To je nasprotnika nekoliko zlomilo, posledica tega pa so bile napake, kjer so priskrbeli za nekaj izključitev in domačim priložnost za vodstvo. To je za prvo vodstvo 4:3 izkoristil Enes  Gorše, po podaji Andraža Zibelnika in Nika Sitarja.
V tretji tretjini so naši nadaljevali s podobnim tempom, vendar se na +2 nikakor niso uspeli oddaljiti. Pravilo "če ne daš, dobiš" je tudi tokrat obveljalo, ko je v 47. minuti je gostujoči napadalec izkoristli našo nepazljivost z zadetkom za izenačenje. Zadnjih 13. minut rednega dela sta obe ekipi nekoliko bolj previdno napadali, bili konkretnejši pri igri s ploščkom, saj nista želeli narediti morda usodne napake.
Sledil je podaljšek, kjer nismo videli zadetkov, nato pa še streljanje kazenskih strelov. Naši so zadeli 3x, kjer sta prispevala 2 zadetka Luka Ščap in Andraž Kompolšek, medtem ko nasprotnik ni uspel zatresti mreže Luke Sotlarja.
Po sredinem večeru sledi kratek premor do popldanskega gostovanja v Zagrebu, v soboto 5.1. Tokratni nasprotnik bo KHL Medveščak

Nazadnje urejano 7.1.2019 12:20