• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

Člani tokrat proti KHL Mladosti osvojili le dve točki

Oceni ta prispevek
(1 glas)

Za zadnji dvoboj koledarskega leta so se naši člani zbrali na domači ledeni ploskvi, kjer so se spopadli z zagrebškim klubom KHL Mladost in ob dokaj neučinkoviti igri v napadu vseeno osvojili dve točki.

 

HK Slavija Junior: KHL Mladost 2:1 (0:0,1:0,0:1,1:0)


Želja po zmagi se je pokazala v skrbnih obrambnih vrstah, preudarnih napadih in igri z malo napakami. Naši so sicer imeli pobudo, vendar bili pri zaključkih svojih akcij praviloma nenatančni. 
Druga tretjina, kjer je bil rezultat še vedno začetnih 0:0, je fantom vlila dodaten pogum in voljo po zadetkih. Kljub izključitvi v začetku tretjine so se fantje pobrali in v 32. minuti končno povedli. V spretnem napadu sta podajo prispevala Andraž Čampa in Enes Gorše, prvi zadetek pa je pripadal Niku Humarju.
Kasneje so kljub izključitvi držali zbranost do konca tretjine, ter gostom niso dovolili izenačenja. 
Tretja tretjina je pokazala slabšo plat nasprotnika, ki se je začela prikazovati z ponovno nepotrebno grobostjo in nešportnim obnašanjem. Naši so to pametno dali na stran in se posvetili zgolj svoji igri, kjer so plošček večino časa zadrževali v napadalni tretjini, kjer pa jim nikakor ni uspelo doseči še drugega zadetka. Vendar že najmanjša napaka, kakor se je tudi pokazalo, je lahko usodna. Slabe 4. minute pred koncem je nasprotniku uspelo priti do izenačenja. Tudi zadnji poskusi naših igralcev ni preprečilo podaljška.
Ta je bil z naše strani odigran bolj rezervirano in pazljivo. Nasprotnik je po prvotnem posedovanju paka narekoval igro. Ampak potrpežljiv in konstanten pritisk naših je nasprotnika prisilil k branjenje svojih vrat. Tam so ob poizkusu izhoda iz tretjine naredili napako, našim prepustili pak in prejeli odločilni zadetek Luke Ščapa že v 1.minuti podaljška, zakončno zmago domačih. 

 
Nazadnje urejano 1.1.2019 11:26