• CL
  • U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Itak Sport  Hokejska Zveza Slovenije   Warrior

KHL Zagreb uspešnejši v Zalogu

Oceni ta prispevek
(0 glasov)

Na prvi decembrski večer so se člani HK Slavije Junior zopet zbrali v Zalogu, kjer jih je čakal dvoboj 14. kroga proti Zagrebškim moštvom KHL Zagreb, katerga so v Zagrebu, pred slabima dvema mesecema premahali z minimalnih 6:5.

SLAVIJA junior : KHL Zagreb 5:7 (2:2, 1:2, 2:3)


Prejšai zmagovalna izida, stekem proti Medveđčaku in Triglavu, so naši želeli doma toliko bolj potrditi. V slabi minuti so naši fantje uspeli prelisičiti zagrebško obrambo z gostujočim vratarjem. Po podaji Enesa Goršeta je Beno Čuden prvič v večeru zatresel mrežo nasprotnika. V tretji minuti po odlični akciji branilskih vrst so naši zvišali prednost še za en gol. Vodstvo je fante očitno nekoliko uspavalo saj so precej popustili. Momentum v igri je nasprotnik popolnoma izkoristil v svoj prid, saj so začeli igrati podjetneje in vse bolj onemogočali igro domačih. V 10. in 12 minuti so tako prišli do hitrega izenačenja in stvari postavili ponovno na začetek.
Po premoru sta obe ekipi začeli dokaj energično in napadalno. Pritisk se je izplačal saj so člani HK Slavije Junior v 30. minuti prišli, preko Petra Pogačarja do ponovnega vodstva. Žal se pa jih izkušnja s prve tretjine ni naučila ničesar, saj so po doseženem golu ponovno dopustiti nasprotniku, da zadiha s polnimi pljuči in se z izenačujočim zadetkom vrne v igro. Tokrat so dosegli ponovno dva hitra gola in sicer najprej v 31., nato pa še v 34. minuti za vodstvo 3:4. 
Takoj po začetnem sodnikovem metu v zadnji tretjini je nasprotnik s hitro akcijo zvišal svojo prednost na +2. V 42. minuti je domači kapetan Andraž Čampa, v igri z igralcem več in uspel znižati prednost na  minimalnih 4:5. To pa ni trajalo prav dolgo, saj je v 47 minuti nasprotnik prišel do ponovnega zvišanja rezultata in svojega 6ega zadetka. Kljub  so se naši fantje izkazali v dobrem izkoriščanju power play formacij. Na tak način so si priborili še en gol, strelca Bena Čudna. Zadnjo minuto je glavni trener na klop poklical našega vratarja saj ob rezultatu 5:6 in dovolj časa je obstajala še možnost za izenačenje ob igri z dodatnim igralcem v polju. Vendar razplet ni bil v našo prid, saj so zagrebćanii v zadnji minuti uspeli spraviti še zadnji plošček v nebranjena vrata ter postavili končni rezultat 5:7.
Ta teden, zaradi ponovnega reprezentančnega premora, sledi prekinitev tekmovanja v IHL. Nestrpno bomo čakali bomo soboto 8.12., ko odpotujemo na prestavljeno gostovanje igrati proti HDK Mariboru.

Nazadnje urejano 3.12.2018 11:26