• U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Erste Sparkasse  Hokejska Zveza Slovenije   Steklarna Hrastnik

Pregled tedna: U20 še drugič premagali Olimpijo

Oceni ta prispevek
(2 glasov)

U20 v seriji štirih tekem, še drugič zapored, tokrat v Tivoliju premagali vrstnike Olimpije. Mladinci kranjskih orlov in tivolskih zmajev, pa so ponovno z lahkoto odpihnili naše v torek oziroma v nedeljo v Zalogu. Kadeti s porazom v Mariboru po podaljšku končali redni del tekmovanja in čakajo na nasprotnika v četrtfinalu. Dečki ostali brez napredovanja v polfinale, saj so bili od njih v dveh tekmah boljši igralci Olimpije. Mlajši dečki v prvi tekmi četrtfinala proti kranjskemu Triglavu v dobljenih zmagah povedli z 1:0. Najmlajši tokrat nastopili na jeseniškem turnirju.

U20

Olimpija - Hk Slavija Junior 5:6 (1:1, 1:2, 3:3)

Naša najstarejša selekcija je bila v seriji štirih tekem, katere bosta nasprotnika po nekoliko nespretnem razporedu EBYSL odigrala ljubljanska tekmeca, ponovno uspešnejša od nasprotnika izpod Rožnika. Nedeljsko "goleado", tokrat v Tivoliju, so pričeli bolje domači, kateri so v 15. minuti s strelom z razdalje izkoristili svojo, do takrat že tretjo priložnost v igri z igralcem več. Na srečo jim na odmor ni uspelo oditi z minimalno prednostjo, saj so naši v hitrem protinapadu v zadnji minuti izenačili na 1:1. Drugo tretjino so domači odprli s hitrim zadetkom v 23.minuti, vendar so jim naši vrnili 2 minuti kasneje za 2:2. Novega zadetka nismo videli vse do 33. minute, ko je po lepi akciji ponovno zadel naš kapetan za prvo vodstvo Hk Slavije Junior. Kljub nekaterim priložnostim se rezultat do zaključka 2. tretjine ni več spremenil. Kljub obetavnemu začetku naših v zadnjem delu, je domačim v 45. minuti uspelo izenačiti, kar pa naše ni zmedlo in so ponovno preko kapetana, kateri je s svojim tretjim, tokrat zares prekrasnim zadetkom iz protinapada, v 49. minuti ponovno povišal na +1. To so bili trenutki naših fantov, kateri pa se niso ustavili in v 51. minuti zadeli še petič na tekmi za 5:3. V 57. minuti je bil zaradi spotikanja izključen naš napadalec, tako da so domači imeli ponovno priložnost ob igri z igralcem več. Ob tem so z dodatnim igralcem v polju uspeli znižati in poskrbeli za razburljivo končnico. Ponovno so poskušali ob igri brez vratarja, vendar so ob slabi organizaciji napada dopustli, da so naši ob prestreženem ploščku, dosegli še šesti zadetek na srečanju. Vseeno pato še ni bil zadnji zadetek, saj so domačini 10 sekund pred koncem, vendar nekoliko prepozno dosegli še peti zadetek za končnih 6:5 za naše fante.

Ta teden se tekmeca ponovno pomerita, in sicer v četrtek ponovno v Tivoliju z neposrednim prenosom (https://livestream.com/zivo/events/6644156 ), katerega pripravlja HK Olimpija, ter v nedeljo še zadnja tekma sezone ob 17:00 v Zalogu.

U18

Hk Slavija Junior - Triglav 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Triglav je tokrat Zalog pripotoval s precej okrepljeno ekipo, saj se jim je v prestopnem roku pridružilo kar pet novih igralcev. Prvi so resneje sicer zapretili naši, vendar so povedli gostje, praktično s prvim, na videz nenevarnim strelom z razdalje. Po zadetku našim igra nikakor ni stekla, vse premalo je bilo direktnih napadov na gostujoča vrata, prav tako pa gostje, ki na srečo niso bili najbolj spretni, niso kaznovali naše precej neodločne igre. Drugi del je minil v rahli premoči gostov, kateri so si pripravili več zrelih priložnosti, naši pa so se preveč zapletali in zelo težko prihajali do zaključnih strelov, kateri so bili večina plod samostojnih akcij. Zadnji del je minil v podobnem razmerju moči, le da so gostje še nekoliko dvignili svoj tempo igre. Ob nekaj ne preveč nevarnih strelih naših so gostje v 56. minuti, v pičlih 50 sekundah z dvema zadetkoma zapečatili nov poraz naših. 

Olimpija - Hk Slavija Junior 6:0 (2:0, 2:0, 2:0)

Mladinci Olimpije so ponovno, tokrat še enkrat kot domačini v zaloški dvorani, visoko premagali naše. Naši so tekmo pričeli še kar spodbudno, vendar so kasneje s prevelikim številom individualnih napak in podarjenih ploščkov dovolili Olimpiji, da prevesi tehtnico že v prvi tretjini na svojo stran. Prvi zadetek so zmaji dosegli v 14. minuti, na 2:0 pa povišali v 18. minuti. Če smo v drugem delu pričakovali drugačen pristop naših, v obliki lova po izenačenju, je bilo ravno nasprotno... Brez prevelikega odpora in z številnimi luknjami v obrambi so dopuščali "domačim", da so z lahkoto prihajali pred naša vrata. Do konca so tako igralci Olimpije dosegli še po dva zadetka v vsaki tretjini in v Zalogu letos že četrtič zasluženo zmagali, naši pa že drugo tekmo v tem tednu, ostali brez vsaj častnega zadetka...

Naši imajo pred zaključkom rednega dela DP sicer še eno neodigrano tekmo(Crvena Zvezda), vendar so kljub temu osvojili 3. mesto v tem delu tekmovanja. Glede končnice je v tej kategoriji še precej nejasnosti, dejstvo pa je da bodo naši z zaključnimi boji v končnici DP nadaljevali šele 12. marca.

U16

Maribor - Hk Slavija Junior 3:2 OT (1:1, 0:0, 1:1, 1:0)

Že dva predhodna srečanja naših fantov z lisjaki sta minila v razburljivih končnicah. Tudi tokrat v Mariboru ni bilo prav nič drugače. Kot že dvakrat poprej so se naši proti Mariborčanom znašli v zaostanku, vendar jim je vedno uspelo tekmo na koncu vseeno rezultatsko obrniti v svojo korist. V tem primeru, pa je našim fantom v 57. minuti ob igri z igralcem več in z dodanim napadalcem, uspelo v igri 6:4 izid le izenačiti, čeprav so meli v zaključku srečanja precejšnjo pobudo. Tekma je bila odločena v 4. minuti podaljška, v katerem so bili precej konkretnejši domačini in z zlatim golom postavili končni izid 3:2.

Kadeti so s tem porazom zaključili redni del DP, vendar zaradi kopice neodigranih tekem ostalih ekip še ne vedo na katerem mestu se nahajajo in s kom bodo igrali v prvem krogu končnice, s pričetkom 28.2. Jasno pa je že, da so si z uvrstitvijo med prve tri slovenske ekipe, že tretjič zapored priborili uvrstitev na enega izmed štirih polfinalnih turnirjev tekmovanja Rookie Cup, ki bo potekal v madžarskem Miskolcu.

U14

Olimpija - Hk Slavija Junior 14:4 (1.ČF)

Hk Slavija Junior - Olimpija 2:8 (2.ČF)

Igralci Olimpije so si že v dveh tekmah zagotovili napredovanje v polfinale, saj so proti precej oslabljeni naši ekipi dečkov v teh dveh tekma pokazali precej več in bodo zanesljivo eni glavnih kandidatov za visoka končna mesta. Naši fantje in punci pa bodo sedaj odigrali srečanja za končno uvrstitev od 5. do 8. mesta, kjer jih čaka že nov nasprotnik, in sicer že to nedeljo, ko se bodo pomerili na dve dobljeni tekmi s kranjskim Triglavom.

U12

Hk Slavija Junior - Triglav 9:1 (2:1, 3:0, 4:0) (1.ČF)

Mlajši dečki so v prvi četrtfinalni tekmi prvič zmagali, vendar precej težje, kakor kaže rezultat. Gostje so se na začetku tekme takoj dvakrat znašli pred našim vratarjem, vendar je bil vratar obakrat na mestu, so pa vseeno povedli. Kljub rahli terenski premoči naših, so bili gostje, kateri so ves čas igrali le z 10-11 igralci, ves čas izjemno nevarni v svojih hitrih protinapadih, vendar jim naša obramba novega zadetka ni dovolila. Tekma se je nekako zlomila pri četrtem zadetku domačih, ko je tudi Kranjčanom zmanjkalo moči in volje po preobratu. Naslednja tekma bo zaradi odhoda naše selekcije U12 na turnir v Mannheim že v petek.

Nazadnje urejano 22.2.2017 11:34