• U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Erste Sparkasse  Hokejska Zveza Slovenije   Klemen Transport

U20 do novega velikega skalpa

Oceni ta prispevek
(3 glasov)

Za nami je vikend razburljivih predstav, kjer so naše ekipe po večini prikazale odlične igre. Najbolj so nas vsekakor v nedeljo navdušili naši U20, katerim je končno uspelo premagati madžarsko ekipo SAPA. Prav tako v nedeljo, so mladinci po težki bitki premagali Jesenice. Kadeti so proti neugodni Crveni Zvezdi, po streljanju kazenskih strelov uspeli osvojiti 2 točki. Dečki pa so na gostovanju v Celovcu, proti tamkajšnji ekipi KACa, kljub odlični igri izgubili s 3:1. Mlajši dečki so se iz sobotnega gostovanja v Celju uspeli vrniti z novo zmago. Malčki v Kranju še na tretjem turnirju HZS po novem letu.

 

U20

Hk Slavija Junior - SAPA Fehervar 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)

V četrti tekmi teh dveh nasprotnikov, so naši končno uspeli premagati renomiranega nasprotnika. Kljub temu, da so gostje skozi celotno tekmo narekovali tempo igre, imeli pak več v posesti in tudi več streljali, so naši skozi celotno srečanja izvrstno kontrolirali nasprotnika in mu niso dopuščali strelov neposredno pred našim vratarjem, kateri je ponovno branil odlično. Naši fantje, sicer ponovno precej oslabljeni, so tako pobudo prepustili gostom, sami pa potrpežljivo čakali na svoje priložnosti. To so končno izkoristili v drugi tretjini,natančneje v ob koncu tretjine, v 39. minuti, po izvrstno izvedeni igri s številčno premočjo. V zadnjem delu ponovno rahla premoč Madžarov, vendar ko smo vsi nekako pričakovali zaključno ofenzivo gostov za izenačenje, je sledil "slalom" našega branilca skozi celotno gostujočo obrambo, kateri je na koncu matiral še vratarja za končnih 2:0.

U18

Hk Slavija Junior - Jesenice 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)

Le 12 igralcev je imel domači trener na voljo s tekmo proti Jesenicam, kateri so s štirimi peterkami že od prvega sodniškega meta, z visokim tempom skušali streti naše fante in vratarko. Po nekaj začetnih težavah, je našemu kapetanu uspelo v 6. minuti, po desni strani bliskovito pobegniti gostom in zadeti za 1:0. V 11. minuti je sledila velika nešportna poteza domačega napadalca, kateri si je ob 5. minutah kazni, prislužil še pot v slačilnico, gostje pa so imeli na voljo, ob izključitvi svojega branilca kar 3. minute priložnost v igri z igralcem več. Naši so ključni moment tekme odigrali odlično in vzdržali pritisk gostov, kateri so si tudi z nespametnimi izključitvami pokvarili lepo priložnost. V drugem delu so naši aktivnejši v napadu, več streljali, dosegli kar tri zadetke(2x v PP), vendar so gostje s tesnim pokrivanjem naših igralcev velikokrat spravili na preizkušnjo našo vratarko, katera je klonila le enkrat. V zadnjem delu "železarji" niso popuščali in so z veliko drsanja spravljali v težave naše, ki so v rotaciji 10-11 igralcev bili že vidno utrujeni. Kljub rahli premoči gostov, pa so v 56. minuti vseeno zadeli naši in se zasluženo veselili težko prigaranih novih točk.

U16

Hk Slavija Junior- Crvena Zvezda 3:2 PS (1:0, 0:1, 1:1, 1:0) 

Tako kot obe predhodnji tekmi med tema dvema nasprotnikoma, je tudi sobotna ponudila razburljivo dogajanje na ledu. Gostje so začeli silovito in se na začetku kar 4x znašli sami pred domačim vratarjem, vendar prvi zadetek smo videli prav v mreži gostov, potem ko so naši po lepi akciji v 3. minuti zadeli praktično iz prve priložnosti. Sledila je raztrgana in neodločna igra naših, gostje pa so se počasi pobirali po začetnem šoku. Drugi del je povsem pripadel gostom, kateri so našim povzročili ogromno težav in več ali manj je slonelo na našem vratarju, vse do 33. minute, ko je tudi ta ostal nemočen. Kar 4 izključitve so pridelali naši v drugi tretjini in jo z le enim zadetkom precej srečno odnesli. Tretja tretjina je ponudila razburljiv hokej, kjer je že takoj na začetku udaril najbolj nevaren, 1. napad gostov, in v 45. minuti so Zvezdaši prvič na tekmi povedli. Na srečo so naši že v naslednjem napadu izenačili, tako da so nekoliko omilili nalete gostov. Ker do konca rednega dela, in pa v podaljšku nismo videli zadetka, se je o zmagovalcu odločalo po streljanju kazenskih strelov. Tu so naši bili spretnejši in osvojili dragoceni novi dve točki.

U14

KAC - Hk Slavija Junior 3:1 (1:0, 1:1, 1:0)

Dečki so na gostovanju na avstrijskem Koroškem v Celovcu precej bolj pogumno odigrali tekmo proti vrstnikom KACa, saj so praktično bili do zaključne sirene v igri za zmago. Kljub temu, da so gostitelji imeli nekoliko več strelov proti našim vratom, so si naši vseeno uspeli pripravili bolj zrele priložnosti, vendar jih nikakor niso uspeli realizirati. Kljub vsemu smo bili s predstavo naših zadovoljni saj so pokazali precej več s prvo tekmo, kjer so z Korošci visoko izgubili.

U12

ECE Celje - Hk Slavija Junior 4:7 (3:2, 0:2, 1:3)

Celjani so eno izmed svojih dveh zmag dosegli ravno proti našim, so jo tudi tokrat na začetku tekme pošteno zagodli našim. S tremi goli proti dvema našima, je bilo ponovno pričakovati napeto tekmo v nadaljevanju. Vendar pa so naši rezultat v drugi tretjini prevzeli pobudo ter z bolj povezano in tekočo igro hitro izenačili, in s četrtim zadetkom tudi povedli. Precej bolje so igrali v zadnjem delu, kjer so vajeti igre povsem vzeli v svoje roke in s tremi lepimi zadetki vrnili Celjanom za oktoberski poraz v Zalogu.

Nazadnje urejano 24.1.2017 09:31