• U20
  • U18
  • U16
  • U14
  • U12
Hidroinženiring  
Jub  
Mestna občina Ljubljana  Erste Sparkasse  Hokejska Zveza Slovenije   Klemen Transport

Mednarodni turnirji v 2. delu sezone

Oceni ta prispevek
(5 glasov)

Tudi v drugem delu sezone bodo naše selekcije sodelovale na mednarodnih turnirjih tako v Sloveniji kakor tudi v tujini. V načrtu imamo precej tradicionalnih turnirjev, smo pa dodali tudi nekaj turnirjev, katerih se bomo udeležili prvič, kjer želimo po najboljših močeh predstavljati naš klub in dostojno zastopati našo državo.

 

U16

Most, Češka(10.-12.4.): V aprilu prvič načrtujemo sodelovanje na turnirju, katerega pokrovitelj je ruski klub St. Petersburg, na katerem pretežno sodelujejo ekipe iz vzhodne Evrope(Češke, Rusije, Ukrajine...). Turnir še ni dokončno potrjen, zaradi precej neznank glede zaključka tekmovanj za selekcijo U16.

U14

Bad Tolz, Nemčija(4.-5.3): Odlično organiziran turnir s strani mesta in lokalnega kluba Bad Tolz, na katerem so naši fantje lansko leto, v konkurenci osmih nemških, dveh avstrijskih in enemu italijanskemu klubu, v zanimivem točkovnem sistemu, osvojili končno prvo mesto. 

U12

Mannheim, Nemčija(26.-28.2.): Prav tako turnir z nekoliko drugačnem točkovnem sistemu, na katerem so naši nazadnje nastopili leta 2015 in ob močni konkurenci ostalih 11ih nemških ekip, osvojili odlično 2. mesto.

U11

Zalog(7.-9.4.): Domači turnir, v skupni organizaciji naših staršev in kluba, kateri v širši regiji s svojo kvalitetno zasedbo ekip in vrhunsko organizacijo, vsako let pridobiva na veljavi in privablja različne ekipe iz Avstrije, Italije, Češke, Madžarske, Slovenije... Prav tako letos pričakujemo super turnir, kjer naši branijo lansko izvrstno 2. mesto.

U11+U10+U9

Fribourg, Švica(24.-26.3.): Turnir pod pokroviteljstvom severnoameriške franšize NHL, kateri poteka že vse od leta 1995 in katerega posebnost je, da vse ekipe nastopajo v dresih posameznih ekip iz lige NHL. Naši so na tem turnirju v preteklosti nastopili že štiri krat in v konkurenci klubov iz celotne Evrope, dvakrat turnir celo dobili. Zanimivost je tudi, da so ekipe sestavljene iz peterk posameznega letnika(2006, 2007 in 2008), katere se medsebojno pomerijo v časovno omejenih menjavah.

U10/U9/U8

Jesenice(1.-2.4.): Mednarodni turnir, katerega so Jeseničani lani organizirali prvič in to zelo uspešno, kjer pa bodo ločeno potekala tekmovanja za selekcije U10, U9 in U8.

U8

Bolzano, Italija(18.-19.3.): Turnir na južnem Tirolskem, kjer sodeluje kar 16 ekip iz Italije, Avstrije, Švice, Češke, Slovaške, Nemčije in Slovenije in se ga je naša ekipa lansko leto udeležila prvič, ter osvojila odlično 2. mesto.

Nazadnje urejano 23.1.2017 10:04